این وبلاگ هر روز با مطالب خواندنی آپدیت می شود -

بیایید سوم شهریور را بخاطر ایستادگی و شهادت سه سرباز سرافراز ایرانی ، در مقابل قوای تا بن دندان مسلح روس در سوم شهریور 1320 "روز جلفا " نام گذاری نماییم

ه‍.ش. ۱۳۸۹ بهمن ۸, جمعه

روش بهداشتی شستن سبزیجات * مهم*

این مطلب را چون برای سلامتی خیلی مهم بود برای جمعه شما انتخاب کردم و خواهش میکنم آن را به کسانیکه می شناسید و با آنها ارتباط دارید یاد آوری نمایید
برای شستن سبزیجات خیلی ها توصیه میکنند که از محلول های ضد عفونی کننده رایج استفاده بشود . حتی تا چند سال قبل توصیه میشد از مقداری مایع ظرفشویی برای این کار استفاده بشود در صورتیکه مایع ظرفشویی نه تنها ضد عفونی کننده نبود بلکه آن به سادگی از سطح سبزیجات پاک نمیشد, خودش مشکل ساز بود و سرطان زا ! البته دلیل چنین توصیه هایی روشن آست . چون در ایران سبزیجات را با فاضلاب شهری آبیاری میکنند و یا از کود انسانی استفاده میشود . بنابراین انگل ها ممکن است به سبزیجات بچسبند و موقع خوردن باعث ایجاد بیماری های خطرناک بشوند . ولی آیا شستن سبزیجات با مواد ضد عفونی کننده شیمیایی کار درستی است ؟
زمانیکه سبزی ها را در آبی می ریزید که در آن ماده ضد عفونی کننده مخصوص سبزی ریخته شده , سبزیجات بخاطر ماهیت آنها , مقدار کمی از این آب را به داخل بافت خودشان میکشند . برای تکمیل شدن فرایند ضد عفونی , سبزی ها باید مدت ده دقیقه در این محلول ها خیس بخورند . سبزی ها یا همان گیاهان هم وقتی که چیده میشوند تا وقتی که به دست مصرف کننده برسند مقداری پلاسیده میشوند و مقدار کمی از آب خودشان را از دست میدهند و ماهیت گیاه هم این است که بعد از چیده شدن وقتی در آب قرار میگیرد , آب جذب میکند . طبیعی است که آب مخلوط با ماده ضد عفونی کننده که یک ماده شیمیایی و سرطان زا هم هست به داخل سبزی کشیده میشود . وقتی هم که سبزی را آبکشی میکنید و شسته میشود و آن را میخورید , مقداری از این ماده شیمیایی همراه با سبزی وارد بدن شما میشود ! در دراز مدت این مواد میتوانند باعث بیماری های زیادی برای شما بشوند از جمله انواع سرطان ها و آلرژی ها و صدمه به جهاز هاضمه و .. که خطرشان دست کمی از همان انگل ها و میکروب ها ندارد !! ضمن اینکه این مواد باعث فاسد شدن سریع تر سبزیجات هم میشوند واگر دقت کرده باشید وقتی سبزیجات را با این مواد میشوئید بیشتر از دو روز نمیشود آنها را نگه داشت و به سرعت لزج و شل میشوند و میگندند !
راه حل خیلی ساده است . استفاده از مواد طبیعی و بی خطر و در عین حال قوی برای میکروب کشی . سبزیجات رو ابتدا دو بار آبکشی کنید تا گِل آنها گرفته بشود و سپس آنها را در محلول حاوی سرکه و نمک به مدت 5 دقیقه بخیسانید . یک استکان سرکه برای 5 لیتر آب و 2 قاشق غذاخوری نمک , میتواند هر میکروب و انگلی را نابود کند ! ضمن اینکه خطری برای بدن ندارد و در ضمن باعث ماندگاری بیشتر سبزی هم میشود ! برای شستن کاهوها هم بهتراست زیاد نگران ضد عفونی آنها نباشید . چون وقتی که سالاد رو با سرکه و یا آب لیموترش تازه سرو میکنید , در واقع قویترین میکروب کش ها را مورد استفاده قرار داده اید و همین میتواند خیال شما رو کاملاً راحت کند . از قدرت این مواد همان بس که بدانید در یک لیوان حاوی میکروب وبا , اگر چند قطره آب لیمو ترش تازه ریخته بشود , این میکروب نابود میشود. !

۱ نظر:

  1. سلام وخسته نباشید.بروز رسانی وبلاگ بسیار جالب بود.فقط یک گلایه کوچک در قسمت سایته ووبلاگهای شهرستان جلفا جای وبلاگ بیمارستان دکتر ساجدی هادیشهر خالی بودالبته جسارتاآرزوی موفقیت برای شما استاد گرامی دارم

    پاسخحذف